Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kubai kávé végre Magyarországon is kapható

Kubai kávé végre Magyarországon is kapható

A KedvencKávéd Webáruház tulajdonosa, a Vendomatic Hungary Kft. engedélyt kapott kubai kávéfajták magyarországi forgalmazására! A Cafe Cubano kávé három legjobb kávéja már kapható!

A Chef&Pincér magazin ott volt bemutatónkon az El Canonanzo de la Habana étteremben, ahol a meghívottak megismerkedhettek a Cafe Cubano kubai kávémárka három kiváló kávétermékével. Bemutatásra kerültek a cafe Cubano Guantanamera Premium, Serrano Selecto és Turquino Montanes szemeskávé termékek.

A három típus nemcsak a világ legjobb termőhelyeiről származik. A robusta kicsit ellenállóbb, jobban bírja a szárazságot, egyszerre érnek a szemek. Ennek nagyobb a savtartalma. Ami ezt felváltja, és nagy változás Magyarországon, az az arabica terjedése. Az arabica cserje nem annyira ellenálló a növénybetegségeknek, több munkást és több időt igényel, mivel a munkások csak az érett szemeket válogathatják le. Kisebb a koffein- és a savtartalma, de van egy kellemes gyümölcsös íze.
Közép-Amerikában vulkanikus hegyvonulat van, az ideális nap- és csapadékmennyiség minden évben megvan. A vulkanikus hegyből állandóan oldódik az esőzéssel az ásványi anyag, amit a növény folyamatosan fel tud szívni, ezért mindig jóízű lesz.

A részletes cikkért látogassatok el a Chef&Pincér oldalára.